twitter
rss

Tata i-a speriat pe baieti si le-a zis ca in beciul casei noastre este un trol, un monstru.

Dani a inceput deja sa fie curios, sa-si inchipuie cum arata acest trol. Tata le-a spus ca acest trol are o bata. Si Dani a inceput sa-mi povesteasca:
- Trolul din beci are 4 kilograme.
- E foarte infricosator, are o ureche rupta, pentru ca s-a dus la Nero( cainele nostru) si a fost muscat rau. De aceea s-a ascuns la noi in beci.
-Trolul are 6 kilometri si mai are si o bata.
-Este legat cu un lant lung, legat de perete, care ajunge pana la usa, nu mai mult.
-Are 5 degete la maini si la picioare, are gheare si blana peste tot, si mai are si ochi rosii.

Din data de 30 mai si pana pe 26 iunie, in parcul Moghiros, Teatrul Tandarica a oferit reprezentatii in cortul lor albastru, in cadrul programului Teatru Itinerant.

Cum pe majoritatea le vazusem deja, am optat pentru Lampa lui Aladin. Si sincera sa fiu mi s-a parut foarte reusita, aceasta combinatie de actori, proiectii animate si marionete.

Dani si Mircea au fost foarte incantati si au stat nemiscati cat a durat piesa.Pana sa inceapa reprezentatia, Dani s-a aventurat sa vorbeasca cu un bunic, iar eu stateam si ascultam cu cata nonsalanta ii explica cum am mai fost la teatru, ca buni s-a dus la cumparaturi si de asta nu a putut veni si ea.

Am nimerit intr-un grup de prichindei, de gradinita, neastamparati, care-si miscau piciorusele mereu.

Mi-as fi dorit sa ajungem de mai multe ori, dar am avut multe examene. Am impresia ca teatrul se va muta in Parcul IOR, restul verii. Poate ajungem si pe acolo.

Oricum, baietii s-au balacit tot timpul in piscina, au mancat inghetata si s-au jucat pe calculator niste jocuri foarte complicate cu Tom si Jerry, de constructie, de rapiditate, de orientare in spatiu.

De abia astept sa mergem la mare, in tabara, la sfarsitul lunii iulie, nu mai am rabdare.

Sambata trecuta am ajuns si noi, dupa mult timp, la cursul de pictura, unde am avut parte de o surpriza placuta: vizita celor doua doamne din America, specialiste in art terapie.

Au fost cam 7 copii si parintii lor, si toti au avut parte de distractie si sfaturi binevenite. Doamnele vorbeau putin romana, dar am reusit sa ne intelegem in engleza si chiar sa punem cateva intrebari.

Dani si Mircea , mai intai au cotropit locul de joaca, lasandu-se greu convinsi sa vina la masute.

Au lucrat in plastilina alba, fara miros, adusa din state, pe care puteau s-o picteze sau sa o modeleze. Senzatia era foarte placuta, am incercat si eu, evident. Mircea a facut un basorelief colorat, cu soare, nori si iarba, iar Dani un melc pe o piatra.

Dupa o pauza de joaca, am revenit la masute sa lipim cu lipici fluturasi din pene colorate, cu ochisori miscatori, pe foi de hartie. Mircea si-a ales pene mov, roz iar dani albastre si verzi. Fluturasul lui Mircea era mai grasun, cu antene foarte lungi. Din pacate n-am avut aparatul foto la mine.

Ultima tema a fost aceea de a crea din puncte de culoare, facute cu betisoare de urechi, adevarate desene aborigene. Mircea a desenat ploai e mov iar Dani o casuta galbena.

Copiii s-au mai delectat bagandu-si mainile in cereale si boabe diferite, activitate pe care Dani a evitat-o ca de obicei explicandu-mi ca nu vrea sa se murdareasca pe maini. Mircea era in elementul sau, era in stare sa-si puna si in cap semintele alea.

Dragi parinti, voi stiti secretul. Cum care secret? Ca pe edukid.ro gasesti numai jucarii educative atat de necesare educatiei copiilor de toate varstele.

Credem ca merita si alti parinti sa afle despreEDUKID, asa ca te invitam sa participi la concursul nostru cu premii in valoare de 300 de lei.

Ce trebuie sa faci?

Spune-le altor 5 parinti despre http://edukid.rotrimitandu-le acest mesaj:

“Îți recomand jucăriile educative de pe http://edukid.ro/. Participă și tu la concurs spunand secretul mai departe. Afla mai multe detalii de aici: http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-spune-secretul-edukid”

Ai doua modalitati de a trimite mesajul:

Prin e-mail: trimite un e-mail si adauga adresele a 5 parinti, cu virgule intre ele + adresa contact@edukid.ro sau…

Pe facebook: posteaza pe wall-ul a 5 parinti mesajul nostru, apoi revino pe pagina noastra de facebook:http://www.facebook.com/edukidro si scrie numele prietenilor carora le-ai spus secretul si…

…intri automat in tragerea la sort din data de 15 iunie!

Sigur ca te si premiem!

Ai de ales intre 4 jucarii educative:

Azi am mers cu baietii in parcul Sebastian, la spectacolul organizat de Vanghelie. Fiecare gradinita a prezentat cate un dans, pe scena. Temele au fost dansuri populare si moderne.


Un pic cam tare muzica, destula lume, care se evapora treptat, pe masura ce copiii coborau de pe scena si-si primeau cadourile.

Gradinita 75 a fost printre ultimele, asa ca am urmarit, cam o ora spectacolul. Mircea era incantat si dansa, mai ales cand era muzica Shakirei, impreuna cu cei din grupa lui, astfel incat toata atentia s-a mutat de la scena, spre public, spre grupul lor.

Dani era vizibil deranjat de muzica prea tare, si nici nu a fost prea interesat de ceea ce se petrecea pe scena. Mi-a placut ca a stat cu cei din clasa lui, ba mai mult chiar l-a luat de mana pe un baietel.

Cadourile au fost consistente, ca de fiecare data. Multe dulciuri( suc, bomboane, crema de ciocolata, rulada si jeleuri, biscuiti) si o jucarie de plus, haioasa, muzicala. Dani a nimerit un catel maro, pufos iar Mircea, culmea, un catel canis roz. Alti copii au primit dinozauri verzi, ursi etc.

Dani era putin nedumerit:
-Eu am primit deja cadou acasa. Nu mai vreau.

El era mai degraba interesat despre ziua Copilului, cati copii sunt, unde.

Related Posts with Thumbnails